CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan inductie cv-ketels. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Hogere kosten: Inductie cv-ketels kunnen hogere installatiekosten hebben in vergelijking met traditionele gasgestookte cv-ketels. Ze vereisen vaak een aangepaste elektrische aansluiting en mogelijk aanpassingen aan het elektriciteitsnetwerk in je woning. Daarnaast is elektriciteit meestal duurder dan gas, dus het gebruik van een inductie cv-ketel kan resulteren in hogere energiekosten.
  2. Elektrisch vermogen: Inductie cv-ketels vereisen een aanzienlijk elektrisch vermogen om te kunnen functioneren. Dit betekent dat je moet beschikken over voldoende elektrische capaciteit in je woning om de ketel te voeden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om je elektrische infrastructuur te upgraden, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
  3. Beperkte warmwatercapaciteit: Inductie cv-ketels hebben over het algemeen een beperkte warmwatercapaciteit in vergelijking met gasgestookte ketels. Dit kan problematisch zijn in situaties waarbij er regelmatig grote hoeveelheden warm water nodig zijn, zoals bij huishoudens met meerdere badkamers.
  4. Afhankelijkheid van elektriciteit: Omdat inductie cv-ketels afhankelijk zijn van elektriciteit, kan een stroomstoring ervoor zorgen dat de verwarming en warmwatervoorziening niet werken. Dit kan een nadeel zijn in gebieden waar stroomuitval relatief vaak voorkomt.

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen en een grondige evaluatie te maken voordat je besluit over te stappen op een inductie cv-ketel. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen om de haalbaarheid en geschiktheid van een inductie cv-ketel in jouw specifieke situatie te beoordelen.