CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het instellen van onderdrukventiel bij een boiler

Het instellen van het overdrukventiel bij een boiler is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boiler veilig en betrouwbaar blijft werken. Het overdrukventiel zorgt ervoor dat de druk in de boiler niet te hoog wordt, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals een explosie.

Het instellen van het overdrukventiel moet worden gedaan door een erkende installateur, omdat het een specialistische taak is. Hierbij wordt gekeken naar de maximale druk die de boiler aankan en wordt het overdrukventiel hierop afgesteld. Over het algemeen wordt het overdrukventiel afgesteld op ongeveer 0,2 tot 0,3 bar onder de maximale werkdruk van de boiler.

Als het overdrukventiel afgaat, betekent dit dat de druk in de boiler te hoog is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te hoog ingestelde temperatuur van de boiler of een storing in het verwarmingselement. Als het overdrukventiel afgaat, is het belangrijk om direct contact op te nemen met een erkende installateur om het probleem te verhelpen en te voorkomen dat de boiler beschadigd raakt of gevaarlijke situaties ontstaan.