CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het verbruik van een elektrische geiser is afhankelijk van het vermogen van de geiser en hoe lang deze aanstaat. Een elektrische geiser verwarmt het water namelijk door middel van elektriciteit, en dit verbruikt energie.

Het vermogen van een elektrische geiser wordt uitgedrukt in watt (W) of kilowatt (kW). Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water wordt verwarmd. Een standaard elektrische geiser heeft een vermogen van 2-4 kW.

Het verbruik van een elektrische geiser wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Dit is de hoeveelheid energie die wordt verbruikt als de geiser een uur lang op vol vermogen draait. Bij een elektrische geiser van 2 kW kan het verbruik dus oplopen tot 2 kWh per uur. Het verbruik kan echter sterk variƫren, afhankelijk van het gebruik. Als er bijvoorbeeld slechts enkele minuten warm water nodig is voor het wassen van de handen, zal het verbruik veel lager zijn dan wanneer de geiser een uur lang continu aanstaat.

Het is belangrijk om te letten op het energielabel bij de aanschaf van een elektrische geiser. Een geiser met een hoger energielabel is energiezuiniger en verbruikt dus minder energie. Daarnaast is het raadzaam om de geiser alleen te gebruiken wanneer dit echt nodig is en deze uit te schakelen wanneer er geen warm water meer nodig is. Dit kan het energieverbruik en de energiekosten aanzienlijk verminderen.