CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe hoog moet de waterdruk van een cv ketel zijn?

De ideale waterdruk voor een cv-ketel kan variƫren, maar over het algemeen ligt het binnen het bereik van 1,5 tot 2,0 bar wanneer het systeem in rust is. Dit betekent dat de cv-ketel niet verwarmt en er geen warm water wordt gebruikt. Raadpleeg altijd de handleiding van de specifieke cv-ketel, omdat de optimale druk per model kan verschillen.

Wanneer het verwarmingssysteem in bedrijf is, kan de druk iets toenemen, maar deze mag over het algemeen niet hoger zijn dan 2,5 bar. Een te lage waterdruk kan problemen veroorzaken, zoals een verminderde warmteafgifte of het uitvallen van de cv-ketel. Aan de andere kant kan een te hoge druk leiden tot overmatige belasting van het systeem en mogelijke schade aan de componenten.

Je kunt de waterdruk controleren op het display van de cv-ketel of op de drukmeter, als je cv-ketel er een heeft. Als de druk te laag is, kun je water toevoegen aan het systeem via de vulkraan. Als de druk te hoog is, moet je mogelijk water laten ontsnappen via een ontluchtingsventiel.

Voor nauwkeurige informatie met betrekking tot de waterdruk van jouw specifieke cv-ketel, raadpleeg de handleiding van de fabrikant of neem contact op met een professionele installateur.