CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe kies je de juiste cv-ketel?

Het kiezen van de juiste cv-ketel kan een uitdagende taak zijn, omdat er veel verschillende soorten en merken op de markt zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste cv-ketel te kiezen:

  1. Bepaal de grootte van de cv-ketel die je nodig hebt: De grootte van de cv-ketel die je nodig hebt, hangt af van de grootte van je huis, het aantal kamers en de hoeveelheid warm water die je nodig hebt. Een cv-installateur kan een warmteverliesberekening maken om de juiste grootte te bepalen.
  2. Kies een energiezuinige ketel: Een energiezuinige cv-ketel zal je geld besparen op je energierekening en helpt ook om het milieu te beschermen. Controleer of de ketel een energielabel heeft en kijk naar het rendement.
  3. Kies een betrouwbaar merk: Kies een cv-ketel van een gerenommeerd merk dat goede recensies heeft. Dit kan helpen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de ketel te garanderen.
  4. Kies een passend type ketel: Er zijn verschillende soorten cv-ketels, zoals een combiketel (voor verwarming en warm water), een soloketel (alleen voor verwarming) en een system ketel (voor verwarming en samenwerking met aparte boiler). Kies het type ketel dat past bij jouw behoeften.
  5. Overweeg de installatiekosten: De installatiekosten voor een cv-ketel kunnen variƫren afhankelijk van het merk en type ketel. Vraag offertes aan bij verschillende installateurs en vergelijk de kosten.
  6. Zorg voor onderhoud: Houd er rekening mee dat een cv-ketel regelmatig onderhoud nodig heeft om goed te blijven werken. Kies een installateur die onderhoud en reparaties kan uitvoeren.
  7. Controleer de garantie: Controleer of de cv-ketel een garantie heeft en wat er precies wordt gedekt. Dit kan helpen om je gemoedsrust te geven en eventuele reparatiekosten te dekken.

Het is aan te raden om professioneel advies te vragen bij een cv-installateur om de juiste cv-ketel te kiezen voor jouw huis en jouw behoeften.