CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe oud mag een cv-ketel zijn?

De levensduur van een cv-ketel hangt af van verschillende factoren, waaronder het type en merk van de ketel, hoe goed deze is onderhouden en hoe vaak deze is gebruikt. Over het algemeen wordt een cv-ketel beschouwd als “oud” wanneer deze meer dan 15 jaar oud is. Na deze periode kan de ketel minder efficiënt werken en kunnen er vaker storingen optreden.

Als je cv-ketel ouder is dan 15 jaar, is het misschien een goed idee om deze te vervangen door een nieuwer, energiezuiniger model. Nieuwe ketels zijn meestal efficiënter en betrouwbaarder dan oudere modellen, wat kan leiden tot besparingen op je energierekening en minder kans op storingen. Bovendien kunnen oudere ketels minder veilig zijn, omdat ze niet zijn ontworpen om te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Het is belangrijk om de leeftijd van je cv-ketel regelmatig te controleren en regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt werkt. Als je twijfelt over de leeftijd of de staat van je cv-ketel, is het verstandig om contact op te nemen met een professionele loodgieter of installateur om deze te inspecteren en advies te krijgen over eventuele vervanging.