CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De resetprocedure voor een geiser kan variëren afhankelijk van het merk en model van de geiser. Hieronder vind je echter een algemene resetprocedure die voor de meeste geisers werkt:

  1. Schakel de geiser uit. Dit kan door de stroomtoevoer naar de geiser uit te schakelen bij de hoofdschakelaar of door de gaskraan dicht te draaien als het een gasgeiser betreft.
  2. Wacht enkele minuten. Laat de geiser enkele minuten afkoelen.
  3. Zoek de resetknop. De resetknop bevindt zich meestal op het bedieningspaneel van de geiser en is meestal aangegeven met het woord “reset” of een pictogram.
  4. Druk op de resetknop. Druk gedurende enkele seconden op de resetknop totdat je een klik hoort. Hiermee wordt de geiser gereset.
  5. Schakel de geiser weer in. Schakel de stroomtoevoer of de gastoevoer weer in bij de hoofdschakelaar of door de gaskraan weer open te draaien.
  6. Controleer of de geiser werkt. Wacht enkele minuten en controleer of de geiser weer werkt zoals het hoort. Als de geiser nog steeds niet werkt, neem dan contact op met een erkende CO-Vrij professional  in de buurt om het probleem te laten oplossen.

Het is belangrijk om de handleiding van je geiser te raadplegen voor specifieke resetinstructies voor uw model.