CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe werkt doorstroom waterverwarmer?

Uitleg van en hoe een doorstroomwaterverwarmer werkt:

  1. Waterinlaat: Koude waterleidingen leveren water aan de doorstroomwaterverwarmer.
  2. Detectie van de waterstroom: Wanneer u warm water nodig heeft, opent u een kraan of start u een warmwaterapparaat zoals een douche, gootsteen of wasmachine. Dit veroorzaakt een stroom van koud water door de doorstroomwaterverwarmer.
  3. Warmtebron activeren: De doorstroomwaterverwarmer heeft een verwarmingselement (meestal een gasbrander of elektrisch verwarmingselement) dat wordt geactiveerd zodra er een waterstroom wordt gedetecteerd.
  4. Verwarming van het water: Terwijl het koude water door de doorstroomwaterverwarmer stroomt, wordt het verwarmingselement geactiveerd om het water snel op te warmen terwijl het door een warmtewisselaar gaat. Dit verhoogt de temperatuur van het water tot de gewenste warmte.
  5. Levering van warm water: Het nu verwarmde water wordt vervolgens via de warmwaterleiding naar de gewenste kraan of het apparaat gevoerd, waar u het warme water kunt gebruiken.
  6. Stopzetting van de verwarming: Zodra u de kraan of het apparaat uitschakelt en de waterstroom stopt, stopt ook de verwarming van het water. De doorstroomwaterverwarmer gaat in de stand-by modus en wacht op het volgende moment waarop warm water nodig is.

Belangrijke punten om te onthouden:

  • Doorstroomwaterverwarmers verwarmen water alleen op het moment dat het nodig is, waardoor er geen warm water in een opslagtank hoeft te worden bewaard. Dit maakt ze over het algemeen energiezuiniger omdat er geen standby-warmteverlies is.
  • De prestaties van een doorstroomwaterverwarmer kunnen variĆ«ren op basis van de grootte van het apparaat en de capaciteit. Het is belangrijk om een doorstroomwaterverwarmer te kiezen die geschikt is voor de warmwaterbehoefte van uw huishouden.
  • Doorstroomwaterverwarmers zijn beschikbaar in elektrische en gasgestookte modellen. Gasgestookte modellen vereisen meestal een rookafvoer, terwijl elektrische modellen gewoonlijk een krachtige elektrische aansluiting nodig hebben.
  • Hoewel doorstroomwaterverwarmers voordelen bieden zoals onbeperkt warm water en energiezuinigheid, kunnen ze duurder zijn in aanschaf en installatie dan traditionele waterverwarmers. De uiteindelijke keuze hangt af van uw warmwaterbehoeften en budget