CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe werkt een combi cv-ketel

Een combi cv-ketel, ook wel een combiketel genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt voor het verwarmen van water voor zowel de verwarming van het huis als voor warm water in de keuken en badkamer. Het werkt als volgt:

  1. Verwarming: De combi cv-ketel haalt water uit de waterleiding en pompt het door een warmtewisselaar in de ketel. Hier wordt het water verwarmd door middel van gasverbranding. Het verwarmde water wordt vervolgens via leidingen naar de radiatoren in het huis gepompt, waar het warmte afgeeft en zo de ruimte verwarmt.
  2. Warm water: Als er warm water nodig is voor de keuken of badkamer, schakelt de combiketel automatisch over naar de warmwatervoorziening. Het water uit de waterleiding wordt door de warmtewisselaar geleid en verwarmd door dezelfde gasbrander die ook wordt gebruikt voor de centrale verwarming.
  3. Regeling: De temperatuur van zowel het verwarmingswater als het warme kraanwater wordt geregeld door een thermostaat en temperatuursensoren in de ketel. Als de ingestelde temperatuur is bereikt, schakelt de ketel automatisch uit om energie te besparen.

Een combi cv-ketel is een handig en efficiƫnt apparaat omdat het zowel zorgt voor verwarming als warm water, zonder dat er een aparte boiler nodig is. Dit bespaart ruimte en energie, waardoor het een populaire keuze is in moderne woningen. Het is echter belangrijk om de combiketel regelmatig te laten onderhouden en te controleren op veiligheid om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig en efficiƫnt blijft werken.