CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De garantievoorwaarden voor pelletkachels kunnen verschillen afhankelijk van de fabrikant, het model en het land waarin je je bevindt. Over het algemeen bieden fabrikanten garantie op hun pelletkachels om defecten in materialen en vakmanschap te dekken gedurende een bepaalde periode na de aankoopdatum.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten met betrekking tot garantie bij pelletkachels:

  1. Duur van de garantie: De duur van de garantie kan variëren. Het kan variëren van één tot meerdere jaren, afhankelijk van de fabrikant en het model. Sommige fabrikanten bieden mogelijk ook een verlengde garantie tegen een extra vergoeding.
  2. Dekking: De garantie dekt meestal defecten in materialen en vakmanschap van de pelletkachel. Dit betekent dat als er onderdelen kapot gaan of als er sprake is van fabricagefouten, de fabrikant verantwoordelijk is voor het repareren of vervangen van de defecte onderdelen.
  3. Uitsluitingen: Het is belangrijk om de garantievoorwaarden zorgvuldig door te nemen, omdat er vaak uitsluitingen zijn. Dit kunnen zaken zijn zoals normale slijtage, onjuist gebruik, schade veroorzaakt door onjuiste installatie, onjuist onderhoud of het gebruik van ongeschikte pellets. Schade veroorzaakt door onjuist gebruik of het niet naleven van de voorschriften van de fabrikant kan de garantie ongeldig maken.
  4. Registratie: Sommige fabrikanten vereisen dat je de pelletkachel binnen een bepaalde periode na aankoop registreert om aanspraak te kunnen maken op de garantie. Zorg ervoor dat je bekend bent met de registratievereisten en volg deze procedure indien nodig.
  5. Service en reparatie: Controleer of de garantie ook service en reparatie dekt. Het kan zijn dat de fabrikant technici stuurt om eventuele reparaties uit te voeren, of dat je de kachel naar een geautoriseerd servicecentrum moet brengen. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe garantieclaims worden afgehandeld en wie verantwoordelijk is voor de kosten van verzending of reparatie.

Het is belangrijk om de garantievoorwaarden van de specifieke fabrikant van jouw pelletkachel te raadplegen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat er wel en niet gedekt is en wat je kunt verwachten in geval van eventuele problemen met de pelletkachel.