CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hoe zit het met het stroom verbruik van de cv-ketels?

Het stroomverbruik van een cv-ketel varieert afhankelijk van het type ketel en het merk. Over het algemeen gebruiken moderne cv-ketels zeer weinig stroom, vooral in vergelijking met oudere modellen. Het gemiddelde stroomverbruik van moderne cv-ketels ligt tussen de 50 en 150 watt, afhankelijk van de grootte en het type van de ketel.

Het stroomverbruik van de cv-ketel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ketel, de verwarmingscapaciteit, de efficiƫntie en de leeftijd. Nieuwere, energiezuinige modellen hebben over het algemeen een lager stroomverbruik dan oudere modellen. Daarnaast gebruiken ketels met een modulerende brander, waarbij de vlamhoogte wordt aangepast aan de warmtebehoefte, over het algemeen minder energie dan ketels met een niet-modulerende brander.

Hoewel het stroomverbruik van een cv-ketel in vergelijking met andere huishoudelijke apparaten relatief laag is, kan het bijdragen aan jouw totale energieverbruik. Daarom is het belangrijk om het stroomverbruik van de cv-ketel te overwegen bij het kiezen van een nieuwe ketel en om deze regelmatig te laten onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren en energiezuinig blijft.