CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Houtkachel in huis zonder schoorsteen?

Het plaatsen van een houtkachel zonder een schoorsteen is in de meeste gevallen niet veilig of toegestaan. Een schoorsteen is cruciaal voor het afvoeren van de rook, gassen en verbrandingsbijproducten die vrijkomen bij het verbranden van hout. Zonder een schoorsteen kunnen deze schadelijke stoffen zich ophopen in je huis, wat ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals koolmonoxidevergiftiging en brandgevaar.

Als je overweegt een houtkachel te installeren, is een correcte en veilige afvoer van de rook via een schoorsteen absoluut noodzakelijk. Het is van essentieel belang om een professionele installateur of een erkend bedrijf in te schakelen om de houtkachel te installeren en de bijbehorende schoorsteen correct aan te leggen volgens de geldende bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.

Als je geen schoorsteen hebt maar wel een houtkachel wilt gebruiken, overweeg dan om een roestvrijstalen rookkanaal of een andere geschikte afvoermogelijkheid te laten installeren door een professional. Probeer nooit een houtkachel te gebruiken zonder een correct functionerende schoorsteen of goedgekeurde afvoermethode, omdat dit ernstige risico’s met zich meebrengt voor jouw veiligheid en die van anderen in huis.