CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het is niet aan te raden om een houtkachel te plaatsen zonder schoorsteen. Een schoorsteen zorgt er namelijk voor dat de rook en de verbrandingsgassen veilig worden afgevoerd naar buiten, waardoor het risico op brand en koolmonoxidevergiftiging wordt geminimaliseerd.

Als u toch besluit om een houtkachel te plaatsen zonder schoorsteen, loopt u het risico dat de rook en de verbrandingsgassen zich ophopen in de ruimte en dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid en kan leiden tot brand en rookschade aan uw huis.

Als u geen schoorsteen heeft, moet u een rookkanaal laten installeren voordat u een houtkachel plaatst. Het rookkanaal moet voldoen aan de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen en moet worden geïnstalleerd door een professionele installateur die ervaring heeft met het installeren van rookkanalen en houtkachels.

Het is belangrijk om te onthouden dat het plaatsen van een houtkachel zonder schoorsteen of rookkanaal niet alleen gevaarlijk kan zijn, maar ook illegaal is in de meeste landen. Raadpleeg een professionele installateur als u overweegt een houtkachel te plaatsen en zorg ervoor dat u zich aan alle lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen houdt.