CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Hybride warmtepomp en het stroom verbruik op jaar basis?

Het jaarlijkse stroomverbruik van een hybride warmtepomp kan sterk variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

  1. Type warmtepomp: Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen, zoals lucht-water of lucht-lucht. Elke variant heeft zijn eigen efficiëntie en stroomverbruik.
  2. Isolatie van het huis: Een goed geïsoleerd huis heeft minder warmteverlies en vereist minder energie om op te warmen, wat het stroomverbruik van de warmtepomp kan verminderen.
  3. Grootte van het huis: Het oppervlak dat verwarmd of gekoeld moet worden, beïnvloedt rechtstreeks het energieverbruik van de warmtepomp.
  4. Klimaat: In koudere klimaten moet de warmtepomp harder werken om warmte te produceren, wat het stroomverbruik kan verhogen.

Als we algemene cijfers bekijken, kan het stroomverbruik van een hybride warmtepomp variëren van 2.000 tot 5.000 kWh per jaar voor een gemiddelde woning. Maar dit is een ruwe schatting en de werkelijke cijfers kunnen verschillen op basis van de eerder genoemde factoren.

Het is belangrijk om vooraf een gedetailleerde analyse te maken op basis van de specifieke omstandigheden van jouw huis en de hybride warmtepomp die je overweegt. Dit kan gedaan worden door een energieadviseur of een specialist op het gebied van verwarming en koeling. Op die manier kun je een realistisch beeld krijgen van het te verwachten stroomverbruik van de warmtepomp in jouw situatie.