CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

CV-ketel schadelijk voor gezondheid?

Er is geen bewijs dat CV-ketels schadelijk zijn voor de gezondheid. CV-ketels verwarmen water en sturen dit vervolgens door de verwarming van een huis. Het gebruikte gas voor het verbranden in CV-ketels is meestal aardgas, wat bij verbranding koolmonoxide kan uitstoten. Dit is echter alleen gevaarlijk wanneer de ketel niet correct geïnstalleerd of onderhouden wordt. Het is belangrijk om te zorgen voor regelmatig onderhoud van je CV-ketel door een gekwalificeerde professional om ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt functioneert.

Voordelen onderhouden CV-ketel

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om regelmatig onderhoud uit te voeren aan een CV-ketel:

  1. Veiligheid: Een goed onderhouden CV-ketel zorgt voor een veiligere leefomgeving. Een niet-onderhouden CV-ketel kan gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals gaslekken of koolmonoxidevergiftiging.
  2. Efficiëntie: Een goed onderhouden CV-ketel functioneert efficiënter, waardoor er minder energie wordt verspild. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.
  3. Betrouwbaarheid: Regulier onderhoud kan helpen om problemen met de CV-ketel vroegtijdig te identificeren en te voorkomen. Hierdoor is de kans kleiner dat de ketel plotseling uitvalt en is er minder kans op dure reparaties.
  4. Langere levensduur: Een goed onderhouden CV-ketel gaat langer mee dan een niet-onderhouden ketel. Dit betekent dat er minder vaak vervanging nodig is, wat kosten bespaart en bijdraagt aan duurzaamheid.

Over het algemeen wordt aanbevolen om ten minste één keer per jaar onderhoud te laten uitvoeren aan de CV-ketel door een gekwalificeerde professional. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, kan men zorgen voor een veilige, efficiënte, betrouwbare en duurzame werking van de CV-ketel.