CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Over het algemeen is een CV-ketel zuiniger dan een gaskachel, vooral als het gaat om het verwarmen van een hele woning. Een CV-ketel is ontworpen om een ​​huis efficiënt te verwarmen en warm water te leveren, terwijl een gaskachel meestal alleen bedoeld is om een ​​kleine ruimte te verwarmen.

Een CV-ketel werkt door water te verwarmen en het vervolgens door leidingen naar radiatoren in verschillende kamers te pompen. Hierdoor kan het hele huis gelijkmatig worden verwarmd, wat efficiënter kan zijn dan het verwarmen van individuele kamers met gaskachels. Bovendien hebben moderne CV-ketels vaak ingebouwde systemen om energie te besparen, zoals modulerende branders en thermostaatregelingen.

Daarnaast zijn CV-ketels in de loop der jaren steeds energiezuiniger geworden. Nieuwe CV-ketels hebben bijvoorbeeld vaak een hoger rendement dan oudere modellen, wat betekent dat ze meer warmte produceren met dezelfde hoeveelheid gas.

Hoewel een gaskachel misschien handig is voor het verwarmen van een kleine ruimte, is een CV-ketel over het algemeen een betere optie als het gaat om het verwarmen van een hele woning.