CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Is een gashaard om te bouwen naar een pelletkachel?

Mogelijk bestaat om een gashaard om te bouwen naar een pelletkachel, maar deze conversie is niet altijd eenvoudig en hangt af van verschillende factoren, waaronder het ontwerp en de structuur van de bestaande gashaard. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Type gashaard:
  • De haard moet geschikt zijn voor ombouw. Niet alle gashaarden zijn ontworpen om te worden omgezet naar een pelletkachel. Het is belangrijk om de documentatie en specificaties van de gashaard te raadplegen om te bepalen of een ombouw mogelijk is.
 2. Ruimte en ventilatie:
  • Pelletkachels vereisen een andere luchtcirculatie dan gashaarden. Zorg ervoor dat de ruimte waarin de gashaard zich bevindt, voldoende ventilatie en luchtaanvoer heeft om een pelletkachel te ondersteunen.
 3. Brandstofleidingen en aansluitingen:
  • Pelletkachels hebben andere brandstofleidingen en aansluitingen dan gashaarden. Het kan nodig zijn om aanpassingen te doen aan de bestaande leidingen en aansluitingen om ze geschikt te maken voor pelletbrandstof.
 4. Elektrische voorzieningen:
  • Pelletkachels hebben elektrische voeding nodig voor de aandrijving van de pellettoevoer en ventilatoren. Zorg ervoor dat er voldoende elektrische voorzieningen beschikbaar zijn in de buurt van de gashaard.
 5. Professionele installatie:
  • Het ombouwen van een gashaard naar een pelletkachel vereist vaak professionele installatie. Een ervaren vakman kan de nodige aanpassingen veilig en efficiĆ«nt uitvoeren.
 6. Lokale voorschriften en vergunningen:
  • Controleer de lokale voorschriften en vergunningen voordat je een ombouwproject start. Sommige gebieden hebben specifieke regelgeving met betrekking tot haardombouw en -installatie.

Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen en mogelijk een haardspecialist of installateur te raadplegen voordat je een gashaard probeert om te bouwen naar een pelletkachel. Dit zal ervoor zorgen dat het proces voldoet aan de veiligheidsnormen en de haard efficiƫnt werkt.