CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Is mijn huis geschikt zonder gas?

Huis geschikt is om zonder gas te functioneren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare alternatieven voor verwarming, koken en warm water, de isolatie van je huis en de infrastructuur in jouw omgeving.

Overstappen naar een gasvrij huis betekent meestal dat je alternatieve verwarmings- en kooksystemen moet overwegen, zoals warmtepompen, elektrische boilers of inductiekookplaten. Deze systemen zijn niet alleen afhankelijk van elektriciteit, maar kunnen ook vereisen dat je huis bepaalde aanpassingen ondergaat, zoals het verbeteren van isolatie of het installeren van specifieke apparatuur.

Het is ook belangrijk om te controleren of de infrastructuur in jouw buurt geschikt is voor gasloos wonen. Sommige gebieden zijn beter uitgerust met elektrische laadpunten, alternatieve energiebronnen of hebben plannen voor hernieuwbare energie-initiatieven.

Een energieadviseur of specialist op het gebied van duurzaamheid kan helpen beoordelen of jouw huis geschikt is voor een gasvrije oplossing en wat de beste stappen zijn om de overgang naar gasloos wonen te realiseren.