CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Kan ik een pelletkachel continu laten branden?

Het is mogelijk om een pelletkachel continu te laten branden, maar het is belangrijk om enkele overwegingen in gedachten te houden:

  1. Brandstofvoorraad: Een pelletkachel vereist een constante toevoer van pellets om te blijven branden. Je moet ervoor zorgen dat je voldoende pellets op voorraad hebt om de gewenste brandduur te dekken. De hoeveelheid pellets die je nodig hebt, hangt af van de instellingen van de kachel, het vermogen en de gewenste verwarmingsduur.
  2. Onderhoud: Continu gebruik van een pelletkachel kan leiden tot een opeenhoping van as en roet, waardoor het rendement kan afnemen. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het reinigen van de brander, het legen van de aslade en het controleren van de afdichtingen. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies.
  3. Veiligheid: Houd rekening met de veiligheidsvoorschriften bij het continu laten branden van een pelletkachel. Zorg ervoor dat de kachel correct geïnstalleerd is en dat er voldoende ventilatie aanwezig is om de rookafvoer te garanderen. Plaats geen brandbare materialen in de buurt van de kachel en houd kinderen en huisdieren uit de buurt.
  4. Thermostaatregeling: Om de gewenste temperatuur te behouden, kun je een pelletkachel kiezen die is uitgerust met een thermostaatregeling. Hiermee kun je de gewenste temperatuur instellen en zal de kachel automatisch aan- en uitschakelen om deze temperatuur te handhaven.

Het is belangrijk om de instructies en aanbevelingen van de fabrikant op te volgen met betrekking tot het gebruik en de werking van jouw specifieke pelletkachel.