CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Kan je een gaskachel plaatsen zonder afvoer?

Het is af te raden om een gaskachel zonder afvoer te plaatsen. Gaskachels produceren verbrandingsgassen, waaronder koolmonoxide, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een afvoersysteem is ontworpen om deze gassen veilig naar buiten te leiden, zodat ze niet in de binnenruimte blijven hangen.

Als je een gaskachel zonder afvoer installeert, loop je het risico op een ophoping van schadelijke gassen, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een kleur- en reukloos gas dat levensbedreigend kan zijn als het in hoge concentraties wordt ingeademd.

Bij het installeren van een gaskachel is het van cruciaal belang om de plaatselijke bouwvoorschriften en veiligheidsnormen te volgen. Een gecertificeerde professional moet de installatie uitvoeren en ervoor zorgen dat er een correct werkend afvoersysteem aanwezig is.

Kortom, het is niet alleen onverstandig maar ook gevaarlijk om een gaskachel zonder afvoer te plaatsen. Neem contact op met een professionele installateur om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en conform de geldende normen gebeurt.