CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Enkele stappen om het probleem op te lossen.

Als je keukenkraan niet warm wordt, zijn er verschillende oorzaken die hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de warmwaterkraan elders in huis. Als er nergens in huis warm water uit de kraan komt, is er waarschijnlijk een probleem met de warmwaterbron, zoals de boiler of de warmwaterleiding.
  2. Controleer of de kraan open is. Zorg ervoor dat de kraan volledig open staat, omdat dit de waterstroom kan beperken en ervoor kan zorgen dat het water niet warm genoeg wordt.
  3. Controleer of er lucht in de leidingen zit. Lucht in de leidingen kan de waterstroom beperken en de temperatuur van het water verlagen. Laat het water enkele minuten lopen om eventuele lucht uit de leidingen te laten ontsnappen.
  4. Controleer of de kraan een thermostatische cartridge heeft. Als de kraan een thermostatische cartridge heeft, kan deze defect of verstopt zijn, waardoor de watertemperatuur niet goed wordt geregeld. Het kan nodig zijn om de cartridge te vervangen.
  5. Controleer de temperatuurinstellingen van de boiler. Als de boilerthermostaat niet hoog genoeg is ingesteld, kan dit ertoe leiden dat het water niet warm genoeg wordt. Controleer de temperatuurinstellingen en verhoog deze indien nodig.
  6. Controleer de warmwaterleidingen onder de gootsteen. Controleer of de warmwaterleidingen onder de gootsteen goed zijn aangesloten en of er geen lekkages zijn.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kan er een probleem zijn met de leidingen of de boiler zelf. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele loodgieter om het probleem te onderzoeken en te repareren. Onze partner helpen je hier graag bij.