CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Komt er met een pelletkachel rook in huis?

In het algemeen mag een goed functionerende pelletkachel geen rook in huis veroorzaken. Pelletkachels zijn ontworpen om efficiënt te verbranden en de rookafvoer naar buiten te leiden. Ze maken gebruik van een ventilator om lucht aan te voeren en de verbranding te regelen, waardoor er weinig tot geen rookontwikkeling is in de woonruimte.

Er kunnen echter enkele situaties zijn waarin er toch rook in huis kan komen. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals:

  1. Slechte installatie: Een onjuiste installatie van de pelletkachel, met name de rookafvoerpijp, kan resulteren in rooklekkage in huis. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kachel correct is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant en dat de rookafvoerpijp goed is aangesloten en vrij is van blokkades.
  2. Problemen met de ventilator of afdichtingen: Defecten aan de ventilator of slechte afdichtingen rond de deur of andere openingen van de pelletkachel kunnen leiden tot rooklekkage. Het is raadzaam om regelmatig de werking van de ventilator te controleren en de afdichtingen te onderhouden.
  3. Slechte kwaliteit pellets: Het gebruik van lage kwaliteit of vochtige pellets kan leiden tot onvolledige verbranding en de vorming van rook. Het is belangrijk om hoogwaardige pellets te gebruiken die voldoen aan de normen voor pelletkachels.

Om rooklekkage te voorkomen, is het essentieel om de pelletkachel volgens de instructies van de fabrikant te installeren, regelmatig onderhoud uit te voeren en hoogwaardige pellets te gebruiken. Als je merkt dat er toch rook in huis komt, is het raadzaam om een professional te raadplegen om het probleem te identificeren en te verhelpen.