CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Bij een pelletkachel komt over het algemeen minder stof vrij dan bij traditionele houtkachels of open haarden. Dit komt door het geavanceerde verbrandingssysteem en de ingebouwde filters in pelletkachels. Hierdoor wordt het grootste deel van de stofdeeltjes opgevangen en afgevoerd, waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert.

Hoewel pelletkachels over het algemeen efficiƫnter zijn in het minimaliseren van stof, kan er nog steeds een kleine hoeveelheid stof vrijkomen tijdens het gebruik. Dit kan afkomstig zijn van de houtpellets zelf, vooral als ze van lagere kwaliteit zijn en meer as en fijnstof produceren. Ook kan er stof vrijkomen bij het bijvullen van de pelletvoorraadbak of bij het reinigen van de aslade.

Om de hoeveelheid stof te minimaliseren, zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen:

  1. Gebruik hoogwaardige pellets: Kies voor pellets van goede kwaliteit die weinig stof en as produceren. Dit kan helpen om de uitstoot van stof te verminderen.
  2. Regelmatig onderhoud: Houd de pelletkachel schoon en voer regelmatig onderhoud uit volgens de instructies van de fabrikant. Reinig de aslade regelmatig en zorg ervoor dat er geen ophoping van as en stof in de kachel plaatsvindt.
  3. Plaatsing en ventilatie: Zorg ervoor dat de pelletkachel correct is geplaatst en dat er voldoende ventilatie in de ruimte is. Goede ventilatie helpt bij het afvoeren van eventueel vrijgekomen stofdeeltjes.
  4. Luchtfilters: Sommige pelletkachels zijn uitgerust met ingebouwde luchtfilters. Deze filters helpen bij het opvangen van fijne deeltjes en kunnen helpen bij het verminderen van stof in de lucht.

Over het algemeen is een goed onderhouden pelletkachel met hoogwaardige pellets een efficiƫnte en schone manier van verwarmen, waarbij de hoeveelheid vrijkomend stof tot een minimum wordt beperkt.