CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Koolmonoxide lek bij de geiser?

Een koolmonoxidelek bij een geiser kan levensgevaarlijk zijn. Koolmonoxide (CO) is een geurloos, kleurloos en smaakloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas, olie, hout en steenkool. Het gas kan zich ophopen in afgesloten ruimtes en leiden tot vergiftiging.

Als er een lek is bij de geiser, kan dit betekenen dat de verbranding niet volledig is en dat er koolmonoxide vrijkomt. Dit kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, vermoeidheid en uiteindelijk bewusteloosheid en zelfs de dood.

Als je vermoedt dat er een koolmonoxidelek is bij de geiser, moet je onmiddellijk de ruimte verlaten en de geiser uitschakelen. Zorg ervoor dat je alle ramen en deuren opent om te ventileren en schakel de hulpdiensten in. Het is belangrijk om niet terug te keren naar de ruimte totdat deze veilig is verklaard door een professional en de oorzaak van het lek is verholpen.

Om een koolmonoxidelek bij de geiser te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de geiser te laten inspecteren door een erkende professional. Zorg er ook voor dat er voldoende ventilatie in de ruimte is waar de geiser zich bevindt.