CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Koolmonoxide voorkomen

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om koolmonoxide (CO) te voorkomen:

  1. Installeer CO-detectoren: Installeer CO-detectoren op belangrijke plaatsen in uw huis, zoals slaapkamers en in de buurt van verbrandingsapparatuur, zoals verwarming, ovens en waterverwarmingstoestellen.
  2. Zorg voor voldoende ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie rond verbrandingsapparatuur en gasgestookte apparaten, zoals kachels, ovens en waterverwarmingstoestellen.
  3. Onderhoud verbrandingsapparatuur: Laat verbrandingsapparatuur regelmatig inspecteren en onderhouden door een gekwalificeerd professional om te zorgen dat het efficiënt en veilig functioneert.
  4. Gebruik brandstof efficiënt: Gebruik brandstof efficiënt en vermijd het verbranden van onvolledige brandstof in verbrandingsapparatuur.
  5. Open ramen en deuren: Laat ramen en deuren open staan wanneer u verbrandingsapparatuur gebruikt, zoals kachels, ovens en waterverwarmingstoestellen.
  6. Gebruik geen hout- of kolenkachels in slaapkamers: Gebruik geen hout- of kolenkachels in slaapkamers, aangezien deze gevaarlijke niveaus van CO kunnen uitstoten.

Als u vermoedt dat er CO in uw huis aanwezig is, verlaat het onmiddellijk en bel 911. Raadpleeg ook een arts als u symptomen van CO-vergiftiging heeft, zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid of flauwvallen.