CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Kun je een bio ethanol haard zelf plaatsen?

Plaatsen van een bio-ethanolhaard kan mogelijk door doe-het-zelvers worden gedaan, maar het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en enkele overwegingen in gedachten te houden:

 1. Veiligheidseisen:
  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle veiligheidseisen en -richtlijnen voor de specifieke bio-ethanolhaard die je hebt. Dit omvat zaken als minimale afstanden tot brandbare materialen, correcte ventilatie en eventuele andere veiligheidsvoorschriften.
 2. Ruimte en ventilatie:
  • Kies een geschikte locatie voor de bio-ethanolhaard, rekening houdend met de grootte van de ruimte, de ventilatie en eventuele specifieke vereisten van de haard. Zorg voor voldoende luchtcirculatie om de verbrandingsgassen veilig af te voeren.
 3. Ondergrond en brandveiligheid:
  • Plaats de bio-ethanolhaard op een vlakke, stevige ondergrond die bestand is tegen de hitte. Zorg ervoor dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn die vlam kunnen vatten.
 4. Montage:
  • Als de bio-ethanolhaard een vrijstaand model is, kan het plaatsen relatief eenvoudig zijn. Wandgemonteerde of inbouwmodellen vereisen mogelijk wat meer aandacht bij het monteren en bevestigen. Zorg ervoor dat je alle benodigde bevestigingsmaterialen en gereedschappen hebt.
 5. Brandstofbeheer:
  • Wees vertrouwd met het juiste gebruik van bio-ethanolbrandstof. Volg de instructies voor het vullen van de brander en vermijd morsen van brandstof.
 6. Naleving van lokale voorschriften:
  • Controleer of er specifieke lokale voorschriften of bouwvoorschriften zijn met betrekking tot het plaatsen van bio-ethanolhaarden. Sommige gebieden kunnen specifieke regels hebben met betrekking tot het gebruik van dergelijke apparaten.

Als je twijfelt of als de installatie complexer lijkt, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een gecertificeerde installateur kan ervoor zorgen dat de haard veilig en correct wordt geplaatst, waardoor het risico op problemen zoals brand of slechte ventilatie wordt geminimaliseerd. Veiligheid staat altijd voorop bij het installeren van dergelijke verwarmingstoestellen.