CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Kun je een openhaard gesloten maken?

Ja, het is mogelijk om een openhaard gesloten te maken. Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om een openhaard te sluiten, afhankelijk van de specifieke situatie en het gewenste resultaat.

Een van de meest voorkomende methoden om een openhaard te sluiten is het plaatsen van een inzetstuk, ook wel bekend als een haardinsert. Dit is een metalen constructie die in de bestaande openhaard wordt geplaatst en die de open ruimte afsluit. Haardinserts zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en kunnen worden gebruikt voor hout, gas of elektrische haarden.

Een andere optie is om de openhaard te dichten met vuurvaste glazen deuren. Deze deuren sluiten de opening af en kunnen worden geopend om toegang te krijgen tot de haard wanneer deze in gebruik is. Dit kan de efficiƫntie van de openhaard verbeteren en helpen om warmteverlies te verminderen.

Het is belangrijk om op te merken dat het sluiten van een openhaard en het installeren van een inzetstuk of glazen deuren specialistische vaardigheden vereist. Het is daarom raadzaam om een ervaren professional in te schakelen om deze klus uit te voeren.