CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Lekkage bij de boiler

Als er een lekkage optreedt bij de boiler, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen bij een lekkende boiler:

  1. Schakel de stroomtoevoer uit: Als de boiler op elektriciteit werkt, schakel dan de stroomtoevoer naar de boiler uit. Dit is belangrijk om elektrische schokken te voorkomen.
  2. Sluit de watertoevoer af: Sluit de watertoevoer naar de boiler af om verdere lekkage te voorkomen. Als je niet weet hoe je de watertoevoer moet afsluiten, raadpleeg dan een professionele monteur.
  3. Plaats een emmer onder de lekkage: Plaats een emmer of bak onder de lekkage om het water op te vangen en verdere schade aan de vloer of muren te voorkomen.
  4. Bel een professionele monteur: Het is belangrijk om een professionele monteur in te schakelen om het probleem op te lossen. Een lekkage kan duiden op een ernstiger probleem en het is belangrijk om dit door een professional te laten controleren en oplossen.
  5. Reinig de lekkage: Reinig de lekkage zo snel mogelijk om de verspreiding van bacteriƫn en schimmels te voorkomen. Gebruik hiervoor een desinfecterend middel en laat de plek goed drogen.

Het is belangrijk om niet te proberen de lekkage zelf te repareren, vooral als je niet bekend bent met de werking van boilers. Een lekkende boiler kan gevaarlijk zijn en vereist professionele hulp.