CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Stappenplan verhelpen lekkende radiatoren

Lekkende radiatoren kunnen een groot probleem zijn, omdat ze niet alleen leiden tot warmteverlies en een inefficiënte verwarming, maar ook tot waterschade en ongemak. Hieronder enkele stappen die je kunt ondernemen om deze problemen op te lossen:

  1. Identificeer de lekkende radiator: Als je een lekkende radiator heeft, moet je deze eerst identificeren. Je kunt dit doen door te zoeken naar natte plekken of druppels water onder of rond de radiator.
  2. Draai de radiator uit: Draai de radiatorkraan die de watertoevoer naar de radiator regelt uit om verdere schade te voorkomen.
  3. Verwijder de radiator: Als de radiator lekt, moet je deze verwijderen om te kunnen repareren. Dit kan worden gedaan door eerst de bevestigingsbeugels los te maken en vervolgens de radiator voorzichtig van de muur te verwijderen.
  4. Repareer de radiator: Nadat de radiator is verwijderd, kun je de reparatie uitvoeren. Als de lekkage klein is, kunt je het gat verstoppen met reparatiesmeer. Als het lek groter is, moet je waarschijnlijk een nieuwe radiator aanschaffen.
  5. Installeer de radiator opnieuw: Na de reparatie moet je de radiator opnieuw installeren en vastzetten. Zorg ervoor dat de radiator stabiel is bevestigd en niet wiebelt.

Houd er rekening mee dat deze stappen algemene richtlijnen zijn en dat het raadzaam is om een ​​erkend installateur te raadplegen voor een nauwkeurige en veilige reparatie.