CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De levensduur van een Vaillant cv-ketel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de installatie, regelmatig onderhoud en het gebruikspatroon. Over het algemeen kan een goed onderhouden Vaillant cv-ketel een levensduur hebben van gemiddeld 12 tot 15 jaar.

Het is belangrijk op te merken dat dit een gemiddelde schatting is en dat individuele omstandigheden kunnen variëren. Sommige cv-ketels kunnen langer meegaan, terwijl andere mogelijk eerder vervangen moeten worden.

Regelmatig onderhoud van de cv-ketel is essentieel om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren. Het is aan te raden om jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een erkende installateur, zoals aanbevolen door de fabrikant.

Daarnaast kan de specifieke serie en het model van de Vaillant cv-ketel ook van invloed zijn op de levensduur. Vaillant biedt verschillende modellen met verschillende specificaties en technologieën, en de duurzaamheid kan variëren tussen deze modellen.

Het is altijd verstandig om de garantievoorwaarden van de Vaillant cv-ketel te raadplegen, omdat deze mogelijk een indicatie geven van de verwachte levensduur en dekking bieden voor eventuele defecten binnen een bepaalde periode.

Voor specifieke informatie over de levensduur van een bepaald model cv-ketel raad ik aan om de documentatie van de fabrikant te raadplegen of contact op te nemen met een professionele installateur.