CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Maakt een pelletkachel veel lawaai?

Over het algemeen maken moderne pelletkachels niet veel lawaai tijdens normaal gebruik. Ze zijn ontworpen met geluidsarme ventilatoren en geavanceerde technologieën om het geluidsniveau te minimaliseren.

Het geluidsniveau van een pelletkachel kan echter variëren tussen verschillende modellen en fabrikanten. Sommige kachels kunnen een zacht zoemend geluid produceren als gevolg van de ventilator die de warme lucht door de ruimte circuleert. Dit geluidsniveau wordt over het algemeen als acceptabel en niet storend ervaren.

Daarnaast kunnen bepaalde geluiden optreden tijdens bepaalde bedrijfsfasen, zoals het voeden van pellets in de brander of het ontsteken van het vuur. Deze geluiden zijn meestal tijdelijk en duren slechts enkele minuten.

Als je specifiek gevoelig bent voor geluid of een pelletkachel in een geluidsgevoelige omgeving wilt plaatsen, is het raadzaam om de specificaties en beoordelingen van verschillende modellen te vergelijken. Sommige fabrikanten kunnen ook aangeven wat het geluidsniveau is van hun kachels in de technische gegevens. Op die manier kun je een pelletkachel kiezen die aan jouw voorkeuren voor geluidsniveau voldoet.

Het is altijd een goed idee om de pelletkachel in een rustige showroom te bekijken of te vragen naar demonstraties van geluidsniveaus bij de lokale dealer voordat je een aankoopbeslissing neemt.