CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als je geiser water lekt, kan dit duiden op een aantal mogelijke problemen, afhankelijk van waar het water vandaan komt.

Als het water uit de basis van de geiser lijkt te komen, kan dit wijzen op een probleem met de afvoerleiding of de afvoerklep. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopping in de leiding of door slijtage van de afvoerklep. In dit geval kan het nodig zijn om een loodgieter te raadplegen om het probleem op te lossen.

Als het water uit het bovenste gedeelte van de geiser lijkt te komen, kan dit wijzen op een probleem met de drukventiel. Dit ventiel regelt de druk in de geiser en voorkomt dat deze te hoog wordt. Als het ventiel niet goed werkt, kan dit leiden tot overmatige druk en lekkage van water. Een loodgieter kan het ventiel controleren en indien nodig vervangen.

Ongeacht waar het water vandaan komt, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken, omdat een lekkende geiser kan leiden tot waterschade en hogere energierekeningen. Neem contact op met een loodgieter voor advies en om het probleem op te lossen.