CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Nieuwe cv-installatie laten aanleggen?

Als je een nieuwe cv-installatie wilt laten aanleggen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

  1. Kies een geschikte locatie: De cv-installatie moet worden geïnstalleerd op een geschikte locatie waar het veilig en gemakkelijk bereikbaar is. Denk aan de garage, de kelder of de zolder.
  2. Kies het juiste type cv-ketel: Er zijn verschillende soorten cv-ketels beschikbaar, zoals combiketels en soloketels. Een combiketel kan zowel voor de verwarming als voor het warme water zorgen, terwijl een soloketel alleen voor de verwarming zorgt. Het is belangrijk om het juiste type cv-ketel te kiezen dat past bij jouw situatie.
  3. Kies een geschikte capaciteit: De capaciteit van de cv-ketel moet voldoende zijn om de ruimtes in jouw woning te verwarmen en van warm water te voorzien. De capaciteit wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) en is afhankelijk van de grootte van jouw woning en het aantal gebruikers.
  4. Kies een betrouwbare installateur: Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren installateur te kiezen die jouw nieuwe cv-installatie kan aanleggen. Vraag om referenties en vergelijk offertes van verschillende installateurs voordat je een beslissing neemt.
  5. Onderhoudscontract: Het is belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor jouw nieuwe cv-installatie. Zo ben je verzekerd van regelmatig onderhoud en voorkom je storingen en onnodige reparatiekosten.

Al met al is het aanleggen van een nieuwe cv-installatie een grote investering die zorgvuldig moet worden overwogen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om alle opties te onderzoeken en de juiste beslissing te nemen.