CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De nieuwste generatie houtkachels zijn ontworpen met het oog op milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals secundaire verbranding en schone verbranding om de uitstoot van rook en schadelijke stoffen te verminderen en de efficiëntie van de kachel te verbeteren.

Sommige modellen hebben zelfs automatische luchtregelingssystemen, waardoor de luchttoevoer automatisch wordt geregeld voor een optimale verbranding en minimale uitstoot. Andere nieuwe functies zijn onder meer programmeerbare thermostaten, wifi-connectiviteit en elektronische regeling van de luchttoevoer.

Daarnaast zijn veel nieuwe houtkachels ook ontworpen met aandacht voor esthetiek en ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen om aan te sluiten bij de inrichting van je huis.

Het is echter belangrijk om op te merken dat, ondanks de verbeteringen in milieuvriendelijkheid en efficiëntie, het gebruik van een houtkachel nog steeds beperkingen en veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Het is daarom altijd belangrijk om de installatie en het gebruik van uw houtkachel te laten controleren door een gekwalificeerde professional en om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het gebruik van een vonkenvanger en het regelmatig laten reinigen van het rookkanaal.