CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Er zijn verschillende onderdelen in een cv-ketel die na verloop van tijd kunnen verslijten en vervangen moeten worden om ervoor te zorgen dat de ketel efficiënt blijft werken. Enkele van de meest voorkomende onderdelen die vervangen moeten worden, zijn:

  1. De warmtewisselaar: De warmtewisselaar is het onderdeel van de cv-ketel dat verantwoordelijk is voor het verwarmen van water dat vervolgens door het verwarmingssysteem wordt gepompt. Na verloop van tijd kan de warmtewisselaar verslijten of beschadigd raken, wat kan leiden tot een afname van de efficiëntie van de ketel.
  2. De pomp: De pomp is verantwoordelijk voor het circuleren van het water door de cv-ketel en het verwarmingssysteem. Na verloop van tijd kan de pomp verslijten of defect raken, wat kan leiden tot een afname van de efficiëntie van de ketel en problemen met de verwarming.
  3. De ontsteking: De ontsteking is het onderdeel van de cv-ketel dat verantwoordelijk is voor het ontsteken van de brander. Na verloop van tijd kan de ontsteking verslijten of defect raken, waardoor de ketel niet meer kan worden ontstoken.
  4. De thermostaat: De thermostaat is het onderdeel van de cv-ketel dat verantwoordelijk is voor het regelen van de temperatuur van het water dat door de ketel wordt gepompt. Na verloop van tijd kan de thermostaat verslijten of defect raken, waardoor de temperatuur niet meer goed kan worden geregeld.
  5. De drukmeter: De drukmeter is het onderdeel van de cv-ketel dat de druk van het water in de ketel meet. Na verloop van tijd kan de drukmeter verslijten of defect raken, waardoor de ketel niet meer goed kan functioneren.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de cv-ketel en deze te laten inspecteren door een professionele installateur om te zorgen dat alle onderdelen efficiënt blijven werken.