CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Overzicht vaak te vervangen onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen van een CV-ketel die vervangen kunnen worden, afhankelijk van het type ketel en de specifieke problemen die zich voordoen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende onderdelen die vervangen kunnen worden:

  1. Drukregelaar: de drukregelaar is verantwoordelijk voor het regelen van de waterdruk in de installatie. Als de drukregelaar niet goed werkt, kan dit problemen veroorzaken met het opstarten van de ketel of het verwarmen van het water.
  2. Thermostaat: de thermostaat is verantwoordelijk voor het regelen van de temperatuur in de ruimte. Als de thermostaat niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met het verwarmen van de ruimte of tot oververhitting.
  3. Uitlaatspruitstuk: het uitlaatspruitstuk verbindt de ketel met het afvoersysteem voor rookgassen. Als het uitlaatspruitstuk verouderd is of beschadigd raakt, kan dit leiden tot rook- of gaslekkages.
  4. Kamerthermostaat: de kamerthermostaat bevindt zich in de ruimte en meet de temperatuur. Als de kamerthermostaat niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met het regelen van de temperatuur in de ruimte.
  5. Circulatiepomp: de circulatiepomp is verantwoordelijk voor het rondpompen van het verwarmde water door de radiatoren. Als de circulatiepomp niet goed werkt, kan dit leiden tot problemen met het verwarmen van de ruimte.

Het is aan te raden om een gekwalificeerde én CO-Vrij gecertificeerde installateur in te schakelen om onderdelen van een CV-ketel te vervangen, omdat dit werk vaak complex is en specifieke kennis en vaardigheden vereist.