CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Op een pelletkachel zit daar subsidie op?

Subsidies voor pelletkachels kunnen variëren afhankelijk van het land, de regio en zelfs op lokaal niveau. In sommige landen wordt er stimulering gegeven aan het gebruik van milieuvriendelijke verwarmingssystemen, waaronder pelletkachels, door middel van financiële prikkels.

Het is raadzaam om de specifieke subsidieprogramma’s en regelingen te controleren die beschikbaar zijn in jouw land, regio of gemeente. Overheden kunnen verschillende soorten steun bieden, zoals directe financiële subsidies, belastingvoordelen of kortingen op de aanschafkosten. Vaak worden dergelijke regelingen ingevoerd om duurzame energiebronnen te bevorderen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Je kunt de website van de lokale overheid, energieagentschappen of milieudiensten raadplegen om informatie te verkrijgen over beschikbare subsidies en steunmaatregelen voor pelletkachels. Het is ook mogelijk dat fabrikanten of verkopers van pelletkachels informatie verstrekken over lopende subsidieregelingen, dus het kan nuttig zijn om hen ook te raadplegen.