CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

De opbrengst van een gashaard hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen van de haard, de grootte van de ruimte waarin de haard zich bevindt en de isolatie van het huis. Over het algemeen wordt de opbrengst van een gashaard uitgedrukt in kilowatt (kW) en is het belangrijk om het juiste vermogen te kiezen dat past bij de grootte van de kamer en het gewenste warmtecomfort.

Een gashaard kan een rendement hebben van meer dan 90%, wat betekent dat meer dan 90% van de energie die wordt gegenereerd door de verbranding van gas, wordt omgezet in warmte en in de kamer wordt vrijgegeven. De opbrengst van een gashaard kan ook worden beïnvloed door het type brandstof dat wordt gebruikt, de kwaliteit van de brandstof en de manier waarop de haard wordt geïnstalleerd en onderhouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat een gashaard in de eerste plaats bedoeld is als sfeervolle aanvulling op de verwarming van de kamer en niet als hoofdverwarming. Het kan echter wel een significant effect hebben op de temperatuur en het comfort van de kamer en kan helpen om de energiekosten te verlagen in vergelijking met een centraal verwarmingssysteem.