CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een open gashaard kan potentieel gevaarlijk zijn als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Er zijn verschillende veiligheidsrisico’s waar u zich bewust van moet zijn:

  1. Gaslekkage: Een open gashaard gebruikt gas om te branden, en als er een lek in de gastoevoer is, kan er gas vrijkomen en een potentieel explosieve situatie creëren. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op gaslekken en eventuele reparaties onmiddellijk uit te voeren.
  2. Brandgevaar: Een open gashaard creëert een open vlam, wat betekent dat er altijd een risico op brand is. Het is belangrijk om brandbare materialen uit de buurt van de haard te houden en om de haard niet onbeheerd achter te laten.
  3. Koolmonoxidevergiftiging: Wanneer gas onvolledig wordt verbrand, kan koolmonoxide vrijkomen, een geurloos en kleurloos gas dat zeer giftig is. Het is belangrijk om regelmatig de koolmonoxideniveaus in de ruimte te controleren en ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie is om eventuele ophoping van koolmonoxide te voorkomen.

Om deze veiligheidsrisico’s te minimaliseren, is het belangrijk om de open gashaard op de juiste manier te installeren en te onderhouden, en om altijd de instructies van de fabrikant te volgen. Bovendien is het raadzaam om de haard regelmatig te laten controleren door een professionele monteur om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft werken.