CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een open geiser kan gevaarlijk zijn als het niet goed geïnstalleerd of onderhouden is. Een open geiser is een apparaat dat water verwarmt en geen afgesloten verbrandingskamer heeft. In plaats daarvan wordt de verbranding in de open lucht uitgevoerd. Dit betekent dat er een risico bestaat op koolmonoxidevergiftiging als er niet genoeg ventilatie is in de ruimte waar de geiser zich bevindt.

Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat kleurloos en geurloos is, en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen of zelfs de dood. Het is daarom essentieel dat de geiser op een veilige manier wordt geïnstalleerd en regelmatig wordt onderhouden door een gekwalificeerde monteur.

Als je een open geiser hebt, moet je ervoor zorgen dat de ruimte waarin de geiser zich bevindt, voldoende geventileerd is, zodat er geen koolmonoxide ophoopt. Het is ook belangrijk om regelmatig de koolmonoxidemelders te controleren en deze te laten vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Als je vermoedt dat er een probleem is met de geiser of als je symptomen van koolmonoxidevergiftiging opmerkt, zoals hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid, moet je onmiddellijk de ruimte ventileren, de geiser uitschakelen en professionele hulp inschakelen.