CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Ouderwetse geiser?

Een ouderwetse geiser verwijst naar een type geiser dat vroeger veel werd gebruikt in huishoudens voordat moderne, energie-efficiënte en veiligere geisers werden ontwikkeld. Een ouderwetse geiser werkt meestal op gas en maakt gebruik van een open verbrandingssysteem, wat betekent dat de lucht die nodig is voor de verbranding uit de kamer wordt gehaald. Dit kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit in huis en een hoger risico op koolmonoxidevergiftiging.

Ouderwetse geisers zijn over het algemeen minder efficiënt en duurder in gebruik dan moderne geisers, omdat ze meer energie nodig hebben om water te verwarmen. Bovendien hebben ouderwetse geisers vaak een lagere capaciteit dan moderne geisers, wat betekent dat ze minder warm water kunnen leveren.

Als je momenteel een ouderwetse geiser hebt, is het misschien tijd om te overwegen om over te stappen op een modernere, energiezuinige en veiligere geiser. Het is echter belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om de oude geiser veilig te verwijderen en te laten vervangen door een professional.