CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Overdrukventiel van een boiler hoe wekt die?

Een overdrukventiel in een boiler is een veiligheidsmechanisme dat de druk in de boiler regelt en voorkomt dat de druk te hoog wordt. Het ventiel werkt door de druk in de boiler te meten en te openen als de druk een bepaalde waarde overschrijdt.

Als de druk in de boiler te hoog wordt, wordt het overdrukventiel automatisch geactiveerd. Het ventiel opent en laat een deel van het hete water uit de boiler ontsnappen, waardoor de druk wordt verlaagd en de boiler wordt beschermd tegen overmatige druk. Het water dat uit het ventiel ontsnapt, kan heet zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn als het ventiel wordt geactiveerd.

Overdrukventielen hebben vaak een veerbelaste klep die opengaat als de druk boven een bepaalde drempelwaarde komt. De klep is vaak ingesteld om te openen bij een druk van ongeveer 6 bar, maar dit kan variƫren afhankelijk van het type boiler en het overdrukventiel dat wordt gebruikt.

Het is belangrijk om het overdrukventiel van de boiler regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Als het ventiel niet goed werkt, kan de druk in de boiler te hoog worden, wat kan leiden tot schade aan de boiler of andere delen van het verwarmingssysteem.