CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een overtemperatuur van een cv-ketel kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals een brand of explosie. Daarom is het belangrijk om de oorzaak van de overtemperatuur te achterhalen en direct actie te ondernemen om het probleem op te lossen.

Er zijn verschillende oorzaken van overtemperatuur bij een cv-ketel, waaronder:

  1. Te weinig waterdruk in het systeem: Als er te weinig waterdruk in het systeem is, kan de ketel te heet worden. Controleer daarom of de waterdruk in het systeem op het juiste niveau is en vul het indien nodig bij.
  2. Problemen met de circulatiepomp: Als de circulatiepomp niet goed werkt, kan het water niet goed circuleren en kan de ketel oververhit raken. Laat de pomp controleren en vervangen indien nodig.
  3. Defecte thermokoppel: Een defecte thermokoppel kan ervoor zorgen dat de ketel blijft verwarmen, zelfs als deze al op de juiste temperatuur is. Laat de thermokoppel vervangen.
  4. Verstopte warmtewisselaar: Als de warmtewisselaar verstopt is, kan de ketel te heet worden. Laat de warmtewisselaar reinigen of vervangen.
  5. Problemen met de brander: Een probleem met de brander kan ervoor zorgen dat de ketel te heet wordt. Laat de brander controleren en eventueel vervangen.

Het is raadzaam om bij een overtemperatuur van de cv-ketel een professionele monteur in te schakelen om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Probeer nooit zelf reparaties uit te voeren aan de cv-ketel, tenzij u hier de juiste kennis en ervaring voor hebt.