CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Pelletkachel in combinatie met een cv ketel?

Het is mogelijk om een pelletkachel te combineren met een cv-ketel in een systeem dat bekend staat als een “pelletketel” of “pellet-cv.” Dit systeem maakt gebruik van de warmte die wordt geproduceerd door de pelletkachel om water te verwarmen dat vervolgens wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het huis en/of voor warm water.

Er zijn verschillende configuraties voor een dergelijk systeem:

  1. Aanvullende verwarming: De pelletkachel fungeert als een aanvullende warmtebron naast de cv-ketel. Het kan helpen om extra warmte te leveren tijdens koude dagen of wanneer er een hogere warmtevraag is.
  2. Gecombineerd systeem: De pelletkachel kan ook worden geïntegreerd in het hoofdverwarmingssysteem, waarbij het de belangrijkste warmtebron wordt en de cv-ketel alleen als back-up wordt gebruikt bij lagere temperaturen of wanneer de pelletkachel niet in bedrijf is.

Het combineren van een pelletkachel met een cv-ketel biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de efficiëntie van de pelletkachel voor het verwarmen van water, waardoor het huis wordt verwarmd via het bestaande verwarmingssysteem. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Het is echter belangrijk om dit systeem te laten installeren door een professionele en ervaren installateur, zodat het correct wordt geïntegreerd en afgesteld voor optimale prestaties en veiligheid.