CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Ja, een petroleumkachel heeft regelmatig onderhoud nodig om veilig en efficiënt te blijven werken. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstaken voor een petroleumkachel:

  1. Reiniging: Verwijder stof en vuil van de kachel en de lonten om de efficiëntie te verbeteren en de levensduur te verlengen. Veeg de buitenkant van de kachel af met een zachte doek en gebruik een borstel om de lonten schoon te maken.
  2. Lont vervangen: De lont van een petroleumkachel slijt na verloop van tijd en moet periodiek worden vervangen. Controleer de instructies van de fabrikant om te zien hoe vaak de lont moet worden vervangen.
  3. Tank controleren: Controleer regelmatig de tank van de kachel op lekkages. Als je een lek opmerkt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de kachel en laat deze repareren door een professional.
  4. Ventilatie controleren: Zorg ervoor dat de kachel in een goed geventileerde ruimte staat om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.
  5. Professional inschakelen: Als je problemen hebt met de kachel of als je twijfelt over de veiligheid ervan, neem dan contact op met een professional om deze te laten inspecteren en repareren.

Over het algemeen is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de kachel regelmatig te onderhouden om veilig en efficiënt gebruik te garanderen.