CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Rendement van een cv-ketel van 15jaar oud

Het rendement van een cv-ketel van 15 jaar oud hangt af van het type en merk van de ketel, hoe goed deze is onderhouden en hoe vaak deze is gebruikt. Over het algemeen hebben oudere cv-ketels een lager rendement dan nieuwere modellen, wat betekent dat ze minder efficiënt werken en meer energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.

Een cv-ketel van 15 jaar oud heeft waarschijnlijk een rendement van ongeveer 80-85%, afhankelijk van het type ketel en de mate van onderhoud. Dit betekent dat ongeveer 15-20% van de energie die de ketel verbruikt, verloren gaat als warmte. In vergelijking hebben moderne cv-ketels een rendement van 90% of hoger, wat betekent dat ze veel efficiënter zijn en minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.

Als je cv-ketel ouder is dan 15 jaar, kan het overwegen van het vervangen van de ketel door een nieuwer, energiezuiniger model leiden tot besparingen op je energierekening en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast kan het vervangen van een oude cv-ketel ook bijdragen aan het verhogen van het comfort en de veiligheid van je huis, en kan het mogelijk zijn om subsidies of andere financiële steun te krijgen om de kosten van de nieuwe ketel te helpen dekken.