CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Rendement van een cv-ketel van 20 jaar

Het rendement van een cv-ketel van 20 jaar hangt af van het type en merk van de ketel, hoe goed deze is onderhouden en hoe vaak deze is gebruikt. Over het algemeen hebben oudere cv-ketels een lager rendement dan nieuwere modellen, wat betekent dat ze minder efficiënt werken en meer energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.

Een cv-ketel van 20 jaar oud heeft waarschijnlijk een rendement van ongeveer 75-80%, afhankelijk van het type ketel en de mate van onderhoud. Dit betekent dat ongeveer 20-25% van de energie die de ketel verbruikt, verloren gaat als warmte. In vergelijking hebben moderne cv-ketels een rendement van 90% of hoger, wat betekent dat ze veel efficiënter zijn en minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.

Het is belangrijk om de leeftijd en het rendement van je cv-ketel regelmatig te controleren en regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiënt werkt. Als je cv-ketel ouder is dan 15 jaar, kan het overwegen van het vervangen van de ketel door een nieuwer, energiezuiniger model leiden tot besparingen op je energierekening en een lagere CO2-uitstoot.