CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Roestaanslag in een gashaard kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder onvolledige verbranding, een te hoge luchtvochtigheid in de kamer, of een slechte kwaliteit van het gas. Roestaanslag kan de efficiƫntie van de gashaard verminderen en kan uiteindelijk leiden tot verstoppingen in de brander of gasleidingen.

Het is belangrijk om regelmatig de gashaard te onderhouden en te reinigen om roestaanslag te voorkomen. Hieronder vindt u enkele tips:

  1. Reinig de gashaard regelmatig: Zorg ervoor dat de gashaard regelmatig wordt schoongemaakt om roestaanslag te voorkomen. Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen van uw specifieke gashaard.
  2. Controleer de kwaliteit van het gas: Een slechte kwaliteit van het gas kan leiden tot roestaanslag. Zorg ervoor dat u gas van een betrouwbare leverancier gebruikt en laat de gasleidingen regelmatig controleren op eventuele lekken.
  3. Verhoog de luchtvochtigheid niet: Een te hoge luchtvochtigheid in de kamer kan leiden tot roestaanslag. Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is en dat vochtige kleding of handdoeken niet in de buurt van de gashaard worden gedroogd.
  4. Schakel een CO-Vrij gecertificeerde professional in: Als u roestaanslag opmerkt in uw gashaard, schakel dan een professional in om deze te laten controleren en eventueel te repareren. Het is belangrijk om de gashaard goed te onderhouden om de veiligheid te garanderen en de efficiƫntie te verbeteren