CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Roestaanslag in een houtkachel kan worden veroorzaakt door onvolledige verbranding, vochtig hout of een te lage temperatuur in de kachel. Roestaanslag kan leiden tot verstoppingen in de schoorsteen, verminderde efficiƫntie van de kachel en in extreme gevallen zelfs brandgevaar.

Hieronder volgen enkele tips om roestaanslag in een houtkachel te voorkomen:

  1. Gebruik droog hout: Zorg ervoor dat u alleen droog hout gebruikt in uw houtkachel. Vochtig hout zal niet volledig verbranden en kan leiden tot roestaanslag en andere problemen.
  2. Stook de kachel op de juiste manier: Zorg ervoor dat u de kachel op de juiste manier stookt. Laad de kachel niet te vol en zorg ervoor dat er voldoende luchttoevoer is voor een volledige verbranding. Een volledige verbranding produceert minder roet en roestaanslag.
  3. Laat de kachel op de juiste temperatuur branden: Zorg ervoor dat de kachel op de juiste temperatuur brandt. Een te lage temperatuur kan leiden tot onvolledige verbranding en roestaanslag. Probeer de kachel op een constante temperatuur te houden.
  4. Laat de schoorsteen regelmatig reinigen: Laat de schoorsteen regelmatig reinigen door een professional. Verstopte schoorstenen kunnen leiden tot roestaanslag en zijn bovendien brandgevaarlijk.

Door deze tips op te volgen, kunt u roestaanslag in uw houtkachel voorkomen en genieten van een efficiƫnte en veilige manier van verwarmen.