CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Ruitjes van de gashaard schoon houden?

Het schoonhouden van de ruitjes van een gashaard is belangrijk om een helder zicht op het vuur te behouden en de esthetiek van de haard te behouden. Hier zijn enkele tips om de ruitjes schoon te houden:

 1. Gebruik geschikte reinigingsproducten:
  • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die krassen kunnen veroorzaken of de speciale coating op de ruitjes kunnen beschadigen.
  • Gebruik een reinigingsmiddel dat specifiek is ontworpen voor glasoppervlakken, bijvoorbeeld een glasreiniger.
 2. Wacht op afkoeling:
  • Wacht tot de gashaard is afgekoeld voordat je begint met schoonmaken. Het glas kan erg heet zijn tijdens het gebruik.
 3. Gebruik een vochtige doek:
  • Bevochtig een zachte doek met water en veeg voorzichtig over het glas om stof en oppervlakteverontreinigingen te verwijderen.
 4. Specifieke glasreiniger voor gashaarden:
  • Overweeg het gebruik van een specifieke glasreiniger die geschikt is voor gashaardruiten. Deze reinigers zijn vaak ontworpen om roet en vlekken van gasverbranding te verwijderen.
 5. Asresten verwijderen:
  • Als er asresten op de ruitjes zijn, kun je deze voorzichtig verwijderen met een vochtige doek of een zachte borstel. Zorg ervoor dat de as is afgekoeld om letsel te voorkomen.
 6. Voorkom onjuist verbrandingsgedrag:
  • Een schone verbranding helpt bij het minimaliseren van roetvorming op de ruitjes. Zorg ervoor dat de gashaard goed is afgesteld en goed wordt onderhouden.

Raadpleeg altijd de handleiding van de gashaard voor specifieke reinigingsinstructies en eventuele aanbevolen producten. Het regelmatig schoonmaken van de ruitjes zal niet alleen het uiterlijk van de gashaard behouden, maar het kan ook de efficiƫntie van de warmteoverdracht verbeteren.